Matematik

Hjælp!!!!

30. marts 2012 af inger91 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har siddet med denne opgave i over en time nu og kan bare ikke finde ud af den!

Please hjælp mig!!

En tube tandpasta indeholder 50ml.
Diameteren i den cirkelformede åbning er 7mm.

Hvis man tager hul på en ny tandpasta i dag, hvornår er den så tom?

 

Se evt. dette link.
Det er opgave 3   

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Uddannelser-til-voksne/Overblik-over-voksenuddannelser/Almen-voksenuddannelse/Proever-og-eksamen-avu/Centralt-stillede-skriftlige-proever-i-avu/~/media/UVM/Filer/Udd/Voksne/PDF11/110908_Nyeopgavetyper.ashx 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2012 af emde93 (Slettet)

Hvis du antager at du bruger en kugle  med en diameter på 7 mm så kan du beregne mængden af tandpasta i mm3 ved hjælp af formlen V = 4/3 · π · r3

Derefter kan du omregne enheden fra mm3 til mL ved at gange  med 10-3

Det dividerer du så med den totalte mængde tandpasta, altså 50 mL.

Vtandpastatube = 4/3 · π · 3.53 = 179.60 mm3

179.6 mm3 · 10-3 = 0.1796 mL

50 mL / 0.1796 mL = 278.4

Derudover råder eksperterne en til at børste tænder både morgen og aften

278.4 / 2 = 139.2 dage

Men dette er dog kun tilfældet hvis dit forbrug er meget lavt, ifølge min mening.


Svar #2
30. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Men skal jeg ikke først vide, hvor meget jeg bruger på min tandbørste, hver gang jeg børster tænder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Jo !

;-)


Svar #4
30. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Men så forstår jeg ikke helt, hvordan du kan regne dagene ud, når du ikke har fundet ud af, hvor meget du bruger hver gang du skal børste tænder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Det kan man heller ikke - men # 1 skrev "Hvis du antager at du bruger en kugle  med en diameter på 7 mm" -

så det var ET GÆT på, hvormeget, man bruger.

 

Når de skriver i opgaven, hvor stor tubens åbning er, så må man jo forvente, at der osse er en oplysning om,

hvor mange cm, der bruges pr. tandbørstning, idet man så kan regne sig frem til det brugte rumfang.

;-)

 


Svar #6
30. marts 2012 af inger91 (Slettet)

Når okay, så er jeg med :)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der oplyses faktisk kun tubens samlede rumfang 50 ml og hullets diameter 7mm. Man skal tilsyneladende selv antage noget om tandpastastribens længde på tandbørsten og om, hvor mange gange pr dag, der børstes tænder. Hvis hele familien også benytter denne tube tandpasta, kan opgaven jo blive ret så vidtløftig.


Skriv et svar til: Hjælp!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.