Matematik

Vektorer

31. marts 2012 af ano123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vær sød at hjælpe mig, jeg kan virkelig ikke finde ud af det her...

FOR AT SE OPGAVEN ORDENTLIGT, HVILKET ER ESSETIONELT FOR AT MAN KAN LAVE OPGAVEN SE DET VEDHÆFTEDE DOKUMENT OPGAVE 9.006 !!!!

I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved
a) Bestem arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne a og b.
b) Bestem vinklen mellem vektorerne a og b

Vedhæftet fil: STX_A_vejl_eks_opg.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2012 af whereab (Slettet)

Arealet af parallelogrammet udspændt af to vektorer a og b i R2 kan bestemmes som |det(a,b)|, og vinklen θ mellem vektorerne kan bestemmes vha. formlen

   cosθ = (a • b) / (|a|·|b|)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Arealet af det af vektorerne a og b udspændte parallelogram er

A = |det(a,b)| = |âb|

b) Vinklen v mellem de to vektorer bestemmes af den velkendte formel

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

I opgaven er a = (2 ; 3) og b = (4 ; -1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2012 af mathbj (Slettet)

længden af vektor a = √22 + 32 = √13

længden af vektor b = √42 + 12 = √17

til at finde vinklen skal man derudover bruge skalarproduktet, hvilket findes ved at gange vektor a og b:

a · b = 2·4 + 3·(-1) = 5

dermed en vinklen: cos-1 = 5/(√13 · √17) = 70,35º


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2012 af mathbj (Slettet)

Arealet bliver a1·b2 - a2·b1 = 2·(-1)-3·4 = I14I


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.