Matematik

Finde t værdien for: L(t)=a*t+b

31. marts 2012 af AlisaNielsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-)

Jeg har fået angivet et tabel, hvor L er målt i cm og t målt i antal år.
Jeg har fundet ud af at a= -0,24 og b=456,157.
dvs. at forskriften bliver: L(t)=-0,24*t+456,157

Jeg har fået et spørgsmål der lyder sådan:
benyt modellen til at bestemme alderen af en 700 cm lang spækhugger,

og der bliver jeg i tvivl om hvad for en formel jeg skal benytte?

(opg. b under 9-2)

Tak på forhånd..

Vedhæftet fil: OS9-1bc-ma_E.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2012 af nielsenHTX

du skal så løse ligningen L(t)=700 find t

(dine a og b værdier er forkerte)

du skal lave lineærregression


Svar #2
31. marts 2012 af AlisaNielsen (Slettet)

kan du hurtig fortælle hvordan man laver en lineærregression?


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. marts 2012 af nielsenHTX

#2 der skal bruges et CAS værktøj fx. Excel. se fil

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #4
31. marts 2012 af AlisaNielsen (Slettet)

#3

Tusind tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Se vedhæftede   ;-)

Vedhæftet fil:1 Lineær regression.PNG

Svar #6
01. april 2012 af AlisaNielsen (Slettet)

#5

Mange tak for det ;-)
 

hvad for et program bruger du egentlig til det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. april 2012 af Krabasken (Slettet)

Graph  ;-)


Skriv et svar til: Finde t værdien for: L(t)=a*t+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.