Matematik

Højde og side i trekant

02. april 2012 af pgjSG (Slettet) - Niveau: B-niveau

På en figur ses en retvinklet trekant ABC, hvor sidelængderne |BC| og |AC| er oplyst:

|BC|=6

|AC|=8

Jeg skal bestemme |AB| samt højden hc (altså højden fra C)

.. og den er beregnet til uden hjælpemidler, så sinus, cosinus og tangens er ikke rigtigt muligheder.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2012 af nielsenHTX

 find siden c med pythagoras

 A1=  (1/2)·hc·c  , A2= (1/2)·a·b   
 

(1/2)·hc·c  =    (1/2)·a·b ⇔
   hc  =    a·b  ⇔
     hc = (a·b)/c


Skriv et svar til: Højde og side i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.