Matematik

hjælpppppppppppp

02. april 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har nogle opgaver her som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse, håber i vil hjælpe?

 

opgaverne:

reducer:

a. 91 - (5a - 3b) =  ??

b. 2(3a + b) - 4b = ??

c. 2x - 3 (1-x) = ??

 

løs ligningerne:

a. 2x + 3x - 2 = 28   x = ??

b. 3(2x - 1) = 7x      x = ??

c. 5x - 2 = 5 + 4x    x = ??

 

tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne, hæv parenteserne, og reducer. Ved ligningerne isoleres x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2012 af Cerebrum (Slettet)

a)

91-(5a-3b)⇔

455a+273b

a)

2x+3x-2=28⇔

2x+3x-2+2=28+2⇔

5x=30⇔

30/5=6⇔

x=6

 

Håber dette hjalp lidt

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2012 af Pettson

Jeg frafalder, det er allerede formuleret kortere i svar #1.

PS Første løsning i svar #2 er i hvert fald ikke korrekt,
anden løsning er tænkt rigtig nok, men ikke helt korrekt formuleret.


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. april 2012 af NejTilSvampe

Gør et forsøg selv.. Du kan ikke forvente at du bare kan oploade din hjemmelektier og så løser vi det for dig.

Vis hvor det går galt for dig, og så kan vi hjælpe dig på vej. Men at oploade så mange opgaver på en gang og forvente svar er at udnytte vores hjælp på det groveste.

Udover det kan jeg se at alle dine tråde hedder "hjælp" eller "hjææælp" eller "hjælppp".. Skriv en titel der er selvforklarende for det emne du vil have belyst. Og tag at læs forumets forholdsregler.


Svar #5
02. april 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jeg forstår det slet ikke, jeg er virkelig dårlig til det her. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2012 af NejTilSvampe

Forklar nærmere hvad du ikke forstår. Ved du hvad det går ud på? Er det regnereglerne der driller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2012 af Cerebrum (Slettet)

Giver Svar #4 ret. Dette vil slet ikke hjælpe dig. og som sagt er alle dine oprettelse af spørgsmål ved overskriften hjælp, hvor du bare ligger opgave ind som andre løser for dig.Tænk den dag du sidder til eksamen og får sådan en opgave. Hvad gør du? Prøv så meget du kan. Problemet med matematikken er at mange falder fra bare efter få minutter, hvis de ikke kan løse opgaven. Men prøv og prøv igen og igen. Jeg kan sagtens sidde med en opgave en time og endelig finde metoden. Det kræver bare searching og tålmodighed og vilje.

Alt lykke her fra

 

 

 

Cerebrum

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. april 2012 af mette48 (Slettet)

Tag dig dog sammen og begynd selv at yde noget for at lære at løse opgaverne.

I øjeblikket gør du intet og derfor lærer du intet.

Og så til et par af jer andre. Jeg ved I gør det med god vilje, men det  er ikke en hjælp at løse alle opgaverne for en der ikke kan selv.

Gør som f.eks #1, der giver et råd. Spørger #0 så hvordan man gør det, forklares hvordan og #0 kan få bekræftet om det bliver gjort rigtigt.

Mange små ting/spørgsmål og så lærer #0 forhåbentlig lidt hver gang


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2012 af SuneChr

Et gammelt japansk, eller kinesisk, ordsprog: Man hjælper ikke ved at fange fisken, men ved at forære fiskestangen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2012 af YesMe (Slettet)

"If you give a man a fish you feed him for a day. If you teach a man to fish you feed him for a lifetime." Chinese Proverb.      Conclusion:    Give < Teach

Følg #1 og fortæl os, hvad du er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. april 2012 af mathbj (Slettet)

Reducer:

a) 91 - (5a - 3b) = -455a + 273b

b) 2(3a + b) - 4b = 6a + 2b - 4b = 6a - 2b

c) 2x - 3(1 - x) = 2x - 3 + 3x = 5x - 3

Løs ligningerne

a) 2x + 3x - 2 = 28 ⇔ 5x - 2 = 28 ⇔ 5x = 28 - 2 ⇔ 5x = 26 ⇔ x = 26/5

b) 3(2x - 1) = 7x ⇔ 5x - 3 = 7x ⇔ -3 = 7x - 5x ⇔ -3 = 2x ⇔ x = -3/2

c) 5x - 2 = 5 + 4x ⇔ 5x - 4x = 5 + 2 ⇔ x = 7

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. april 2012 af mathbj (Slettet)

Det kan godt være at der er et par fortegns fejl :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. april 2012 af Pettson

#12 så var det måske mere relevant at rette fejlene end bare at fortælle, at de måske er der - et eller andet sted? Jeg har for mange år siden set en tegning med teksten "bare tag fejl, der er nok af dem". Til en start laver du samme fejl i den første opgave som Cerebrum i svar #2.

Men som mette48 allerede har påpeget i svar #8, og som der står i betingelserne for brug af forummet:

"Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar.
Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret."


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ligningerne a) og b) er forkert løst. Fortegn ignoreres, og der ganges forkert ind i en parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

reducer:

a. 91 - (5a - 3b) =  91 - 5a + 3b

b. 2(3a + b) - 4b => 6a + 2b - 4b = 6a - 2b

c. 2x - 3 (1-x) => 2x -3 + 3x = 5x - 3



løs ligningerne:

a. 2x + 3x - 2 = 28  =>

5x = 28 + 2

5x = 30

x = 6

b. 3(2x - 1) = 7x

6x - 3 = 7x

-3 = x

c. 5x - 2 = 5 + 4x

5x-4x = 5 + 2

x = 7


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. april 2012 af mette48 (Slettet)

#15 har du slet ikke forstået budskabet i de fleste af indlægene her?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

#16 Jo? :D

Jeg har du vist hvordan jeg er kommet frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #18
03. april 2012 af mette48 (Slettet)

Du har altså ikke forstået at du ikke hjælper ved at regne opgaverne.

Forklar med ord hvad der skal gøres og lad #1 gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. april 2012 af Krabasken (Slettet)

# 15

 

Du skulle hellere hjælpe opgavestilleren end have så travlt med at vise, hvor dygtig  DU  er.

Man lærer ingenting ved at skrive af.


Skriv et svar til: hjælpppppppppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.