Matematik

fugle regression

03. april 2012 af honningprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vægt i gram: 28,4 - 56,7 - 99,2 - 226,8 - 255,2
Engergi behov: 67 - 109 - 167 - 301 - 327

Har så brugt regression og fået:

fx=5,910x^0,724

Jeg er nu gået i stå ved spørgsmål b

"En islandsk ryle vejer 84% mere end en canadisk præstekrave. Begge disse vadefugle er omfattet af ovenstående sammenhæng.

Hvor mange procent er energi behovet større for en islandsk ryle end for en canadisk præstekrave?"

Hvordan kommer man lige videre her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2012 af Imprafir (Slettet)

Du har en potensfunktion af typen: y = b*x^a

Bliver nødt til at vide hvilke variable der passer til x og y. Hvad er vægt, og hvad er energi behov?


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. april 2012 af Andreww (Slettet)

1.840.724 = 1.55

Altså behøver en canadisk ryle ≈ 55% mere energi end en præstekrave.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er Opg 4 i dette sæt http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=%22canadisk%20pr%C3%A6stekrave%22&source=web&cd=3&ved=0CEAQFjAC&url=http%3A%2F%2F194.182.128.52%2F~%2Fmedia%2FFiles%2FUdd%2FGym%2FPDF97%2Fhf97_aae.ashx&ei=0hh7T-T5HuGbiQLYucG2DQ&usg=AFQjCNEldeVUyXA0Jb8Xs-VG9_pcqvnM_Q

Ved regression finder man konstanterne i en model f(x) = b · xa , hvor x er fuglens vægt, og f(x) er dens energibehov. Konstanterne i #0 ser ud til at være korrekt bestemt. Det stillede spørgsmål besvares så ved at beregne

[ (f(1,84x) - f(x)) / f(x) ] ·100% = [ 1,840,7246 - 1 ] · 100% ≈ 56% .

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2012 af warz0ne (Slettet)

hvordan finder du tallet 1,84 ????


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2012 af Andreww (Slettet)

1,84 er fremskrivningsfaktoren, og det svarer til at fremskrive med 84% som en islands ryle vejer mere.


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. april 2012 af warz0ne (Slettet)

nåååå ja, min fejl :) tak alligevel


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. april 2012 af mathon

            En islandsk ryle vejer 84% mere end en canadisk præstekrave. Begge disse vadefugle
            er omfattet af ovenstående sammenhæng

 

     vægt:                                                 canadisk præstekrave                       islandsk ryle

     procentforhold                                             100                                              184%

     decimaltalsforhold                                        1,00                                             1,84


Skriv et svar til: fugle regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.