Matematik

tværtvektoren

20. august 2005 af katrine01 (Slettet)
hey er der nogen herinde, som kunne evt. hjælpe mig med en tværtvektor opg.

beregn tværtvektoren til vektor CD?

C=(5,-2) D=(8,0)

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2005 af frodo (Slettet)

Du starter med at opskrive vektoren CD.
Gør først det, og vend så tilbage

Svar #2
20. august 2005 af katrine01 (Slettet)

Hey igen
altså såden

CD=(5-8)=(-3)
(-2-0)=(-2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2005 af Mads123 (Slettet)

CD= 3/2

CD^=-2/3

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Nej, husk indskudsreglen for vektorer i planen. Så undgår du regnefejl:

CD = CO + OD = (-OC) + OD = OD - OC

Ergo

CD = (8,0) - (5,-2) = (3,2)

Tværvektoren til CD fås ved at skifte fortegn på y-komposanten og dernæst ombytte de to komposanter.

//Singularity

Svar #5
20. august 2005 af katrine01 (Slettet)

Ja okay

efter man har fundet CD=(3,2) hvad skal man nu beregn

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Læs de to efterfølgende linjer i indlæg #4. Jeg antager, at du er bekendt med ordet 'komposanter' som betegnelse for 'vektorens koordinater'.

//Singularity

Skriv et svar til: tværtvektoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.