Matematik

Reducering

20. august 2005 af Hilano (Slettet)
HEJ! Kan virkelig ikke finde ud af denne her.. håber meget der er en der kan!

P = ((a+b)a+a+b) / (a^2(a+1)-b^2(a+1))

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

((a+b)a+a+b)/(a^2(a+1)-b^2(a+1)
=
((a+b)a+a+b)/((a^2-b^2)(a+1))
=
((a+b)a+a+b)/((a-b)(a+b)(a+1))
=
(a^2+ba+a+b)/((a-b)(a+b)(a+1))
=
(a(a+1)+b(a+1))/((a-b)(a+b)(a+1))
=
((a+b)(a+1))(((a-b)(a+b)(a+1))
=
1/(a-b)

Svar #2
20. august 2005 af Hilano (Slettet)

#1 hvordan kommer du fra første linjes nævner til nævneren i næste linje?
Er der ikke 'forsvundet' en (a+1)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nej. (a+1) står som fælles faktor i nævneren, så det sætter jeg uden for parantes.

Svar #4
20. august 2005 af Hilano (Slettet)

Jeg kan slet ikke få den til at hænge sammen.
Må man godt bare sige at (a+1) er fælles? Står der ikke (a+1) - (a+1)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

se på udtrykket

a*b-a*c

se at det kan omskrives til

a(b-c)

det er samme situation heroppe

Svar #6
20. august 2005 af Hilano (Slettet)

nåe.... tak :)

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.