Matematik

facit

07. april 2012 af tony tango (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan angiver man facit til en ligningssystem? jeg ha løst følgende opgave:

løs ligningssystemet

x - 2 y = - 2

3 x - y = 9 

jeg ha løst opgaven til at være: x = 4 og y = 3

men hvad ska jeg så skrive sidst i opgaven som "konklusion"? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2012 af placebo321 (Slettet)

Du har jo selv skrevet løsningen. Det er vel konklusionen. Ligningssystemet har løsningen (4,3)


Svar #2
07. april 2012 af tony tango (Slettet)

"Ligningssystemet har løsningen (4,3)" det var lige præcis dét jeg mente.. om man kan skrive det. 

det ha jeg nu set flere skrive så det må være vel være "konklusionen". 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2012 af nielsenHTX

#2 du kan ikke skrive "Ligningssystemet har løsningen (4,3)" der skal enten stå:

Ligningssystemet har løsningen (x,y)=(4,3) eller

Ligningssystemet har løsningen x=4,y=3


Svar #4
07. april 2012 af tony tango (Slettet)

#3 det var nemlig derfor at jeg var i tvivl. 

men "ligningssystemet har løsningen x =4, y=3" lyder mest korrekt i mine øre, så det må være den måde jeg angiver facit fremover.

tak skal I have


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lidt mere formelt kan man skrive løsningen som ligningens løsningsmængde

L = {(x,y) | x - 2y = -2 ∧ 3x - y = 9} = {(x,y) | x = 4 ∧ y = 3} = {(4 ; 3)}


Svar #6
08. april 2012 af tony tango (Slettet)

# 5 ska man skrive ALT det du ha skrevet dér, hvis man gør det på en mere formelt måde? 


Skriv et svar til: facit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.