Matematik

Hjælp kan ikke huske hvordan man finder den samlede pris! procent

08. april 2012 af sofiamus (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hjæææææææælp!.

Jeg kan simpelhen ikke huske hvordan man finder den samlede pris af noget! dette er procent.

 Her er opgaven please hjæælp!

Techno festen. Elevrådet på Østerbro gymnasium havde fået lov til at afholde en technofest på skolen, og de var gået i gang med at planlægge festen. De besluttede at få tre bands til at spille. Animals on Wheels (AOW), Daft Punk(DP) og Medicine Drum(MD). De regnede med at der ville komme 600 elever til festen.

Opgave 1.  (skal)

MD skulle have 23000 kr. for at spille til festen. DP 20 % mere og AOW 15 % mere end DP.

1.A. beregn de samlede udgifter til bands.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2012 af NejTilSvampe

MD = 23.000kr.-

DP = (1+0,20)*MD 

AOW = (1+0,15)*DP = (1+0,20)*(1+0,15)*MD

Samlet = MD + DP + AOW

              = MD*[ (1+0,20)*(1+0,15) + (1+0,20) + 1 ]


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

DP = MD·(1 + 20%)

AOW = DP·(1 + 15%)

Samlede udgifter

MD + DP + AOW = MD·(1 + 1,20 + 1,20·1,15)

Regn det selv ud.


Skriv et svar til: Hjælp kan ikke huske hvordan man finder den samlede pris! procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.