Matematik

Reducering

09. april 2012 af Formelsamling (Slettet) - Niveau: A-niveau

Reducer følgende udtryk:

(a-b)2+2b(a-b)

(a-b) * (a-b) + 2b (a-b)

a-ab -ab +b+2ab -2b2

a2

Er svaret korrekt? 

Hvis nej - hvad gør jeg forkert? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2012 af nielsenHTX

a2 -ab -ab +b2 +2ab -2b2

b2-2b2=-b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Svaret er ikke korrekt. Du påstår, at b2 - 2b2 = 0 , hvilket ikke er korrekt.

(a-b)2 +2b(a-b) = (a-b)·(a-b+2b) = (a-b)·(a+b) = ...


Svar #3
09. april 2012 af Formelsamling (Slettet)

Ahh 

Det vil sige at svaret derimod må være:

a2-b2

Korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2012 af nielsenHTX

#3 ja:)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.