Matematik

bestem k

10. april 2012 af Pazzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem tallet k, så ligningen y= 2x+k er tangenten til f(x)= 2x2 - 4x

 

Nogle der kan hjælpe med hvordan den skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven kan løses på flere måder:

1) Bestem k, så diskriminanten for ligningen 2x2 -4x = 2x + k er lig med 0.

2) Løs ligningen f '(x0) = 2 og bestem k , så at f(x0) = 2x0 + k .


Skriv et svar til: bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.