Matematik
Ligning og areal
jh
Svar #1
11. april 2012 af nielsenHTX
ligningen f(x)=g(x) LØSES med CAS.
du skal finde det grå område (se fil)
kaldes løsningerne for x1 og x2 og x1<x2 findes arealet ved
x1∫x2 (g(x)-f(x))dx
f(x) og g(x) var:
f(x)=ex og g(x)=-3*x^2+6*x
Svar #3
11. april 2012 af Singlefyren (Slettet)
a) Løs på lommeregner
b) tag F(x) - G(x) i intervallet (rod1; rod2). Værdien er numerisk dvs. bliver den negativ gør du den positiv.
Svar #4
11. april 2012 af mathon
a)
x = 0,241233 v x = 1,09041
sæt
a = 0,241233 og b = 1,09041
beregn
A = a∫b (g(x) - f(x))dx da g(x) ≥ f(x) for x∈[a;b]
Svar #6
11. april 2012 af SuneChr
Integrationsgrænserne, a og b, er der, hvor f og g skærer hinanden, a < b
Beregn a∫b ( g(x) - f(x) ) dx idet du har overbevist dig om, at g ≥ f i intervallet [a ; b]
Svar #8
11. april 2012 af Singlefyren (Slettet)
Det tror jeg ikke man kan præcist. Man kan vist kun tilnærme, ved at bruge Newton's metode bisektion. http://www.fllo.dk/index.asp?name=newton . Ret mig hvis jeg tager fejl.
Svar #9
11. april 2012 af nielsenHTX
#7 du kan læse lidt her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lambert_W_function om hvad det kræves for at løse en ligning som
ex=x
og det bliver IKKE nemmer når højre siden bliver mere kompliceret.
så kort sagt det er der ingen grund til at spekulere på det lige nu.
Skriv et svar til: Ligning og areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
