Matematik

faktoriserer

12. april 2012 af Aleynaa

hvordan faktoriser andengradsligning

f(x) = 2x2-3x-2


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2012 af NejTilSvampe

Find rødderne r1 og r2 .

polynomiet kan da skrives som:

f(x) = a(x-r1)(x-r2)

hvor a = 2  i dette tilfælde.


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. april 2012 af Andreww (Slettet)

Der er flere måder selvfølgelig, - du kan bl.a. finde rødderne og indsætte i f(x) = a(x-r1)(x-r2)


Svar #3
12. april 2012 af Aleynaa

så dvs. f(x) = 2x2-3x-2

f(x) = 2(x-r1)(x-r2)

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. april 2012 af Andreww (Slettet)

Du skal først løse andengradsligningen. De rødder du finder, skal indsættes på r1 og r2 (rod 1 og rod 2) Prøv så at gange din faktor ud, - dit resultat bør nu give dit oprindelige udtryk.


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. april 2012 af mathon

det ses, at -(1/2) er en rod
hvorfor
              (x+(1/2)) er divisor i f(x)
hvoraf
              f(x) / (x+(1/2)) = (2x-4) = 2(x-2)
eller
              f(x) = 2(x-2)(x+(1/2))

 

..........
metode:
der henvises
       til
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1177087
 


Svar #6
12. april 2012 af Aleynaa

er svaret f(x) = 2(x-2)(x+(1/2))


Brugbart svar (2)

Svar #7
12. april 2012 af mathon

                   Ja


Svar #8
12. april 2012 af Aleynaa

hvordan finder man b ved denne opgave kan du hjælpe mig med dette ? :)

bestem b så 4x2+bx+9=0 har netop ingen løsning?


Brugbart svar (2)

Svar #9
12. april 2012 af nielsenHTX

#8 løs ligningen d<0 altså

b2-4ac<0 indsæt og find b


Svar #10
12. april 2012 af Aleynaa

jamen jeg kender jo ikke b :S


Brugbart svar (2)

Svar #11
12. april 2012 af mathon

 

        b2- 4ac < 0

        b2< 4ac

        |b|2< 4·4·9

        |b|2< (3·4)2

        -12<b<12


Skriv et svar til: faktoriserer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.