Matematik

Bevis hvordan du finder nulpunkterne

12. april 2012 af Rosendahl9 (Slettet)

Bevis nulpunkterne for denne forskrift: F(x)=0,2x^4+x^3-4x-3,2.

Skal man ændre forskriften så man kan finde nulpunkterne via Diskriminanten eller er det en anden metode man skal bruge?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2012 af mathon

hvis den uforkortelige brøk (p/q) er rod i et polynomium

                       anxn + an-1xn-1 + ...... + a1x + ao

med heltallige koefficienter, går q op i an og p op i ao.

dvs

hvis den uforkortelige brøk (p/q) er rod i polynomiet

                       2x4 + 10x3 + (-40)x + (-32)

går q op i 2 og p op i 32

                  for den uforkortelige brøk (±2/1) går 1 op i 2 og ±2 op i -32
hvorfor både 2 og -2 er rod

hvoraf
                       2x4 + 10x3 + (-40)x + (-32) = (x+2)(x-2)(2x2+10x + 8) = 2(x+2)(x-2)(x2+ 5x + 4)


                       x2+ 5x + 4 har rødderne -1 og -4
hvoraf
                       2x4 + 10x3 + (-40)x + (-32) = 2(x+2)(x-2)(x+1)(x+4)

og
                       0,2x4 + x3 - 4x - 3,2 = 0,2(x+2)(x-2)(x+1)(x+4)

med rødderne

                      -4    -2    -1    2  

jævnfør
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1176555

                             

 


Skriv et svar til: Bevis hvordan du finder nulpunkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.