Matematik

hjælp

12. april 2012 af Aleynaa

hvordan finder man b ved denne opgave kan i hjælpe mig med dette ? :)

bestem b så 4x¨2+bx+9=0 har netop ingen løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2012 af SuneChr

Find diskriminanten og find b, når diskriminanten er < 0.


Svar #3
12. april 2012 af Aleynaa

hvordan gør jeg jeg forstår det ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

2.-gradsligningen 4x2 + bx + 9 = 0 har ingen løsning, hvis dens diskriminant d er mindre end 0. I udtrykket for ligningens diskriminant indgår koefficienten b, og man skal derfor bestemme b, så at d < 0 . Her er

d = b2 -4· 9·4 = b2 - 144 ,

og man skal da løse uligheden

b2 -144 < 0 .

Her er b2 -144 et 2.-gradspolynomium i b, og da koefficienten til b2 er 1, er det < 0 , når b ligger mellem dets rødder. Man skal derfor bestemme rødderne i 2.-gradspolynomiet b2 - 144 , dvs man skal løse ligningen

b2 -144 = 0 , eller

b2 - 122 = 0 , eller

(b +12) · (b - 12) = 0


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.