Matematik

Trigonometri

12. april 2012 af Astx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)
Jeg har brug for hjælp til en opgave:
 

"En flise har form som en sekskant, hvor alle vinkler er ens og alle sider er ens. Nogle af flisens mål fremgår af figuren. "

a) Bestem længden af BC
b) Bestem flisens areal

 

 

Vedhæftet fil: trigonometri.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) BC er grundlinie i en ligebenet trekant med topvinkel 120º og med de lige store sider hver 15 cm. Højden i den ligebenede trekant er derfor katete i en 30-60 trekant, hvorfor højden er 15cm/2, og den halve grundlinie er 15cm·(√3)/2.

b) Flisens areal er 6 gange arealet af trekant ABC.


Svar #2
12. april 2012 af Astx (Slettet)

Tusind tak :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2016 af 123434 (Slettet)

a)

Trekant ABC er vilkårlig

Bestem længden af lBCl

lBCl2=lABl2+lACl2-2*lABl*lACl*cos(B)

lBCl2=152+152-2*15*15*cos(120)

lBCl2=675

√lBCl2=√675

lBCl=26

b)

Bestem arealet af flisen

TABC=1/2*lABl*lACl*sin(A)

TABC=1/2*15*15*sin(120)=97,4

Arealet af flisen er 6 gange arealet af trekant ABC

Flisens areal=97,4*6=584,4


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.