Matematik

Mat-opgave, med støj

14. april 2012 af andreassickolesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man arbejder i længere tid  i støj, kan man få høreskader. Støj måles i dB.

Nedenstående tabel angiver hvor længe man max. må arbejde i støj over en bestemt grænse.

Antal dB over grænsen   | 11   | 22 |

Max. arbejdstid i min.      | 120 | 10 |

Den maksimale arbejdstid y min. er med god tilnærmelse givet ved sammenhængen y = b*a^x, når støjen er x dB over grænsen.

a) Bestem tallene a og b.

Vil gerne have lidt hjælp til den her.


Brugbart svar (4)

Svar #1
14. april 2012 af SuneChr

Opstil de to udtryk, eller ligninger

120 = b·a11    og     10 = b·a22

Dividér den første med den anden ligning, hvorved b forsvinder. Find dernæst b ved indsættelse i en af dem.


Skriv et svar til: Mat-opgave, med støj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.