Matematik

Udreng sekantens hældning

14. april 2012 af Mboss95 (Slettet)

Hej

Jeg skal udregne sekantens hældning ud fra den generelle andengradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c

Jeg har et punkt som hedder (0,c) og det andet punkt er valgtfrit, jeg har valgt at kalde det (1,f(1)).

Hvordan udregner jeg sekantens hældning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem hældningskoefficienten a for den rette linie gennem de to valgte punkter. Benyt den velkendte formel

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Se i øvrigt din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1177914 , hvor du har samme spørgsmål kørende.


Svar #2
14. april 2012 af Mboss95 (Slettet)

Dette ved jeg allerede, forstår bare ikke hvordan jeg udregner a når jeg har indsat tallene

a=(f(1)-c) / (1-0)

Kan du forklare det?

I forhold til mit andet opsalg, jeg kan godt finde ud af at regne med tal, men når man blander dansk / bogstaver ind i det, står jeg af

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ifølge din anden opgavetråd er f(1) = 4 og c = 5 ? Så er a = (4 - 5) / (1 - 0) = -1 .


Skriv et svar til: Udreng sekantens hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.