Matematik

Udregn Sekant

14. april 2012 af Mboss95 (Slettet)

Hej

Jeg har et spørgesmål hvor jeg skal beregne hældningen på en sekant.
Sekanten har punkterne (0,5) og (1,f(1)).

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. april 2012 af SuneChr

Hældningen er  (y2 - y1) / (x2 - x1)


Svar #2
14. april 2012 af Mboss95 (Slettet)

Dvs.

(y2-y1) / (x2-x1) = (f(1) - 5) / (1-0)

f(1)= 4 da jeg indsætter 1 på x's plads f(x)=ax^2-2x+5 = f(x)=1^2-2*1+5=4??

Derfor er hældningen -1 da (4-5) / 1 (1-0) = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Udregn Sekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.