Matematik

Komplekse tal

17. april 2012 af elissa92

Hej :) Håber, jeg kan få lidt hjælp.

Opgaven går ud på at beregne en impedans ved 200 Hz, når flere oplysninger er opgivet. Jeg har prøvet at løse opgaven, men det går galt med enhederne.

Jeg har uploadet en fil, da det er bedre skrevet op der :)

Det er opgave 2

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Hjælp.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
17. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Nu ligner det lidt at du bruger Maple, prøv at skrive dine I'er med stort I så fotolker maple det som den komplekse enhed i.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Jeg aner ikke noget om det du beregner men jeg får enheden på Ztotal til at være i ohm


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2012 af peter lind

Med enhederne H(enry) og F(arad) får du automatisk dine enheder for impedansen i Ohm.

Lige en fejl: Du skal skifte fortegn på impedancen for  kondensatoren.

Dette her høre altså under fysik ikke matematik


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. april 2012 af JesperHP (Slettet)

DA jeg aldrig har set formlerne før er jeg ikke sikker men måske har du iøvrigt en tastefejl i opgave 1 for formlen Zc = 1 /(2pi f C) skulle tæller her ikke være den komplekse enhed i ?


Svar #5
17. april 2012 af elissa92

Selvom jeg ænder i´erne til I´er, så får jeg stadig ikke det korrekte svar.. Okay tak, har skiftet fortegn..

Men ja, synes også, at det hører under fysik, men det er et matematikprojekt, jeg har for :)

Har uploadet filen, på de ændringer, der er foretaget :)

Vedhæftet fil:Hjælp.pdf

Svar #6
17. april 2012 af elissa92

#4 Jo, det er rigtigt :) tak for det - det var en tastefejl :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formlerne for impedans er

ZR = R

ZL = j·ω·L

ZC = 1/(j·ω·C)

hvor j er den imaginære enhed, og ω = 2π·f .


Svar #8
17. april 2012 af elissa92

Men så kan jeg ikke se, hvor min fejl er :/


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. april 2012 af JesperHP (Slettet)

Men hvis det er Ztot der skal have enheden Ohm bliver den det sådan som jeg har regnet det først ved summeringen mellem Z_L og Z_par selve Z_par får jeg også til at have den mærkværdige enhed du nu har på den...


Brugbart svar (2)

Svar #10
17. april 2012 af peter lind

Du skal ikke ændre i'erne til I er. i står for det komplekse tal kvrod(-1), I står for strømstyrken.

Hvis det står som matematik synes jeg ikke du skal gøre noget videre ved enhederne. men ellers Henry*Herz giver Ohm. (Herz*Farad)-1 giver Ohm


Svar #11
17. april 2012 af elissa92

Okay, så får jeg endeligt et resultat, men om det er rigtigt, ved jeg ikke :)

Har uploadet filen 

Vedhæftet fil:Hjælp.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #12
17. april 2012 af mathon

en kapacitor parallelt med en resistor

   giver
                                Z = R/(1+(RωC)2 - j·((R2ωC)/(1+(RωC)2)

 

en spole i serie med  en kapacitor parallelt med en resistor

   giver
                                Z = R/(1+(RωC)2 + j·(ωL - (R2ωC)/(1+(RωC)2)


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. april 2012 af PeterValberg

#10

Når vi (i el-branchen) regner på vekslestrømskredsløb med komplekse tal
(hvilket er smart), så har vi for vane at bruge j som suffiks for den komplekse del
for netop at undgå forveksling med strømstyrken I.....

bare en detalje XD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #14
17. april 2012 af peter lind

Du kan ikke ignorere milli og pico i enhederne. Du bør ikke bruge I som betegnelse for kvrod(-1)


Svar #15
17. april 2012 af elissa92

Ja, altså en kapacitor parallelt med en resistor giver:

Z = ZC * ZR / Z+ ZR

Dette er i seie med spolen, som giver:

ZC * ZR / ZC + Z+ ZL

Det har jeg fået at vide af min lærer

 


Brugbart svar (1)

Svar #16
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Du skal sætte parenteser!! Dine udtryk skal skrives

Z = ZC * ZR / (Z+ ZR) , og

ZC * ZR / (ZC + ZR) + ZL

og indsætter man de tre impedansformer, får man mathons udtryk i #12.


Svar #17
17. april 2012 af elissa92

Okay, skal nok sætte paranteser - men nu har jeg brugt maple..

Men jeg har ihvertfald fået Z =11435 + 1,4072-11 - 0,00001061i

Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #18
17. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det er impedans som har en fysisk enhed, ikke bare et komplekst tal.


Svar #19
17. april 2012 af elissa92

Hmm.. Jeg ved ikke helt, hvor jeg skal rette på mine udregninger. Det er et helt nyt emne for mig, så er stået lidt af..

Jeg har lige uploadet filen

Vedhæftet fil:Hjælp.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #20
17. april 2012 af peter lind

Du skal

1) Rette de I er til i eller evt. j

2. Du skal bruge at 9,1 mH = 0,0091 H og  75 μF = 75*10-6F


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.