Matematik

Phytagoras: a²+b²=c²

19. april 2012 af inger91 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg er ved at forberede mig til den mundtlige prøve i matematik.

Der er nogle forskellige emner vi skal igennem til eksamen, og jeg er ved at lave noget med phytagoras.

Jeg har valgt emnet: Titanic

Spørgsmål 1:

Der kommer en retvinklet trekant der, hvor titanic er ved at synke (hvor noget af skibet er nede i vandet, og resten står op i vejret).
Jeg vil først høre om mine mål er realistiske.
Titanic er i alt 269,1 m lang.

Jeg har skrevet at bredden nede ved vandet er 116,5 m og højden fra vandet og op til skibets bagdel er 112m
Er det realistisk?

Spørgsmål 2:

Jeg ville også lige høre om jeg regner det ud på den rigtige måde, for jeg synes at c bliver et meget stort tal.


a= 116,5 m
b= 112 m

Formel: a²+b²=c²

116,5² + 112² = c²

116,5² + 112² = 26116,25

√26116,25 = c² = c

c= 161,61


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af bopeder (Slettet)

Din udregning er rigtig, men om målene er realistiske skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke har nogen anelse om størrelsen på skibet. 


Svar #2
19. april 2012 af inger91 (Slettet)

Jeg skrev at skibet er 269,1 m i længden og bredden er 28m


Skriv et svar til: Phytagoras: a²+b²=c²

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.