Matematik

int(x/(x+1)^2, dx)??

19. april 2012 af Fatima87 (Slettet)

Hej, hvordan integrere man int(x/(x+1)^2??

 

I detalger tak. Jeg får ikke det samme resultat som maple 

 

Hilsen Mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af peter lind

x/(1+x) = (x+1-1)/(x+1) = 1 -1/(x+1)  Den sidste klares ved substitution t = x+1 dt = dx


Svar #2
19. april 2012 af Fatima87 (Slettet)

har du taget højde for at der står opløftet i 2??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2012 af YesMe (Slettet)

∫(x/(x+1)2) dx

lad u = x + 1   .. så x = u - 1 , og du = dx   ..

∫((u - 1)/u2) du = ∫((u/u2) - (1/u2)) du = ∫(1/u) du - ∫(1/u2) du = ln(u) + 1/u + K = ...


Svar #4
19. april 2012 af Fatima87 (Slettet)

TUSIND TAK!


Skriv et svar til: int(x/(x+1)^2, dx)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.