Matematik

lobbyister

22. april 2012 af silleba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Prøver at komme igang med denne lange opgave


For perioden 1998-2007 kan antallet af lobbyister i USA med god tilnærmelse beskrives ved denne funktion.

f(x)=490x+10400

A) hvad fortæller tallene 490 og 10.400 om udviklingen i antallet af lobbyister?

Lobbyisternes samlede budget (målt i mio. dollars) kan beskrives ved funktionen.

g(x)=b*a^x

hvor antallet af år efter 1998 er x, og lobbyisternes samlede budget er g(x)

b) bestem tallene a og b, når det oplyses at g(o)=1450 og g(9)=2750


Det gennemsnitlige budget h(x) for lobbyisterne er bestemt ved

h(x)= g(x)/f(x)

hvor x er år efter 1998

 

c) i hvilket år kom det gennemsnitlige budget op over 0,175 mio. dollars?

 

Hjælp er helt lost....


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af JonasKbh (Slettet)

10400 er det antal lobbyister der er, mens 490x er det antal der lægges til pr. år.

Tror jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2012 af JonasMcc (Slettet)

10400 er konstantleddet, dvs. at når x=0 altså i begyndelsesåret 1998 er antallet af lobyister 10400. 490 er hældningskoefficienten, hvilket betyder for hvert år (når x stiger med 1), stiger antallet af lobyister med 490. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2012 af JonasMcc (Slettet)

b) benyt at 

a = x2-x1 rod af y2/y1

og at

b = y1/ax1

 

c) løs 

h(x) = 0,175 

 

Håber det var til lidt hjælp 

 


Svar #4
22. april 2012 af silleba (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: lobbyister

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.