Matematik

HJÆLP!! VEKTORER

22. april 2012 af læsefreak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude! 

Er der nogen af jer søde SP-mennesker, der kan hjælpe mig med en matematik opgave omkring vektorer! Det håber jeg i hvert fald :) Her kommer opgaven: 

Om to vektorer a og b gælder, at:

længden af vektor a= 3,

længden af vektor b= 5 

og vinklen mellem vektor a og b= 60 grader

Beregn I vektor a - vektor b I samt vinklen mellem vektor a og a-b

Bestem tallet t, således at vektoren a-tb er vinkelret på a. 

 

Det var så det!:) Håber nogen kan hælpe med at forstå opgaven! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af mathon

     Tegn det og få overblik


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2012 af mathon

            | a - b | = √(a2+b2-2·a·b·cos(v)) = √(32+52-2·3·5·cos(30º)) = 2,83183

 

        vinklen mellem vektor a og a-b

                                  cos(v) = (|a|2+|a-b|2- |b|2) / (2·|a|·|a-b|)


Svar #3
22. april 2012 af læsefreak (Slettet)

hmm, altså 

| a - b | 

det er jo en længde, og en længde findes ved:

√( a1+ a22)

ikke også? Så jeg kan ikke helt se, hvorfor du bruger cos(v)?? 

hmm jeg har rigtig svært ved at se vektorer for mig, så kan ikke rigtig tegne det:(

 


Skriv et svar til: HJÆLP!! VEKTORER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.