Fysik

eniergi og kJ,

22. august 2005 af ole.hj (Slettet)
jeg har fået en opgave som jeg har lidt sværd ved.

En juicebrik med 250 mL indeholder 10 kJ per 100 g. en pige på 55 kg. drikker denne mængde juice. hvor højt et bjerg skulle hun kunne bestige med denne energimængde?
er dette realistisk? hvad sker der med energien, hvis hun bare sætter sig foran TV-skærmen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2005 af Darwin (Slettet)

Vejer juice det samme som vand?

Anyway: Find energien i en juicebrik.

E = mgh kan anvendes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Hvis vi antager at juicen på 250 mL vejer 0,250kg vil dens energiindhold være:

0,250kg * (10kJ /0,100kg) = 25 kJ

For at bestemme hvor højt et bjerg hun kan bestige bruges formlen for potentiel energi:

Epot = m*g*h <=> h = Epot/(m*g) = 25000J/(55,250kg*9,82 m/s^2)= 46,078 m

Det var umiddelbart sådan jeg ville løse opgaven.

Hvis hun sætter sig ved fjernsynet vil energien jo sætte sig på kroppen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Glemmer, at det ikke er mig, der skal løse opgaven :S

Svar #4
22. august 2005 af ole.hj (Slettet)

ja, men det hjalp mig meget, og jeg har også ændret tallene lidt, så jeg lærte noget af det. Tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2005 af Therackoo (Slettet)

Interessant.. Jeg har nøjagtig samme spørgsmål for i fysik... :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Ikke for noget, men synes det er tidligt i går i gang med mekanisk energi. Vi havde det først i foråret.

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2005 af Peden (Slettet)

Husk at lave den note at du går ud fra at pigen udfører arbejdet med at bestige bjerget uden tab. Ellers skal der jo flere betragtninger med ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

100 gram juice vejer det samme som 100 gram vand; men det ville jo nok være smart at bestemme massefylden ved vejning og rumfangsbestemmelse af en portion juice.

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Det kunne velsagtens skyldes, at læreren ikke underviser efter netop den rækkefølge, hvori emnerne optræder i lærebogen, eller at de anvender et andet lærebogssystem, end I gjorde.

//Singularity

Skriv et svar til: eniergi og kJ,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.