Matematik
Hvordan isolerer man en grænse i et integrale?
Jeg har den ene grænse, og jeg har arealet, hvordan finder jeg så grænsen b?
Svar #1
22. april 2012 af SuneChr
Hvis stamfunktionen hedder F(x) har vi
F(b) - F(a) = A indsæt a i F så der fremkommer en ligning, hvor kun b er ubekendt.
Du oplyser ikke om funktionen under integraltegnet (integranden) i hele intervallet [a ; b] er positiv. Det forudsætter jeg så med det svar, jeg har givet.
Stil opgaven mere præcist en anden gang.
Svar #2
22. april 2012 af EVriderDK (Slettet)
f(x)=2x-2 har fra skæringen med x-aksen (x=1) til en ukendt grænse b et areal på 6. Find b :)
Tak.
Svar #3
22. april 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Løs ligningen
1∫b (2x -2) dx = 6 , dvs.
[ x2 -2x]b1 = 6 , eller
b2 -2b -(12 -2·1) = 6 .
Find den positive rod i denne ligning.
Svar #4
22. april 2012 af EVriderDK (Slettet)
#3 Jep har fundet ud af det. Utrolig at jeg ikke kunne huske den hehe.
Svar #5
22. april 2012 af SuneChr
Punktmængden, punktmængderne er en retvinklet trekant, så integralregningen behøves ikke, men
vi har for b > 1 1∫b (2x - 2) dx = 6 ⇒ [x2 - 2x]1b = 6 ⇒ b2 - 2b - (12 - 2·1) = 6
For b < 1 har vi | b∫1 (2x - 2) dx | = |- 6|
# 0 og 2 Som opgaven er stillet, er der to punktmængder, der kan have arealet 6 .
Skriv et svar til: Hvordan isolerer man en grænse i et integrale?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
