Matematik

Vektor

24. april 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, 

 

Har problemer med opgave 9.. er helt lost. Håber I vil hjælpe

 

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF11/111209%20stx113%20MAT%20A.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt de givne punkter til at bestemme en ligning for planen α , der indeholder punkterne A, B og T. Som normalvektor kan man benytte vektoren n = AB × AT, og vælg så et af de tre punkter som punkt i planen.

b) Benyt punkt-plan afstandsformlen. (indsæt punktet O's koordinater i den normerede ligning for planen β).

c) Vinklen mellem de to tagflader kan findes som vinklen mellem de to tagplaners normalvektorer.


Svar #2
24. april 2012 af lalalalama (Slettet)

Jeg får [-89600,38400,-112000] efter jeg har Crosset AB og AT.. hvad gør jeg med det? :s


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis (a,b,c) er en normalvektor til planen, har planens ligning formen

      ax + by + cz + d = 0 ,

og konstanten d bestemmes ud fra et kendt punkt i planen. Man kan med fordel forkorte (eller dividere) normalvektoren med 3200.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2012 af mathon

                                        AB = [-120,280,0]             AT = [-400,0,320]

   én normavektor er

                                        n1AB x AT = [89600,38400,1120000] = (1/3200)·[28,12,35] = (1/3200)·n
   en anden
   mere bekvem
   normavektor er
                                       n = [28,12,35]

   med T(0,0,520) som fikspunkt
   kan et vilkårlig punkt P(x,y,z) i
   planen ABT
                            beskrives
                                                  ABT:     {P(x,y,z) | nTP = 0}


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.