Matematik

Regressionsligning

24. april 2012 af 3runette (Slettet)

Hej alle sammen :-)

Hvordan regner man "den bedste rette linje" ud, hvis man bruger denne formel og hvad står a og b for?

 

y = ax + b

______________________________________________________

Jeg har disse tal at arbejde med i den opgave jeg skal lave:

Forbrug i liter: 68, 120, 175, 231, 301, 358, 400.

Kørt strækning i kilometer: 771, 1445, 2161, 2929, 3730, 4488, 4983.

 

Jeg skal bestemme en ligning for den bedste rette linje.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2012 af nielsenHTX

du laver lineær regression på din lommeregner /CAS program.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2012 af Bibben123 (Slettet)

Hvis du har et CAS program, så indtaster du dine værdier på y og x aksen og derefter laver du en lineær regression. 


Svar #3
24. april 2012 af 3runette (Slettet)

Jeg har en TI-89 Titanium lommeregner, men jeg kan desværre ikke finde ud af hvor CAS programmet er.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2012 af YesMe (Slettet)

CAS står for "Computer algebra system". Så du skal blot benytte en tabel i TI-89 lommeregner, og indsæt de værdier ind og skaf en bestemt model.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Define xlist = {68,120.....}

Define ylist = {771, ....}

linreg xlist,ylist

Showstat

 

Eller:

Apps -> data -> new ....   indsæt værdierne..... f5(calc) ...vælg linreg...x= c1  y= c2


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. april 2012 af YesMe (Slettet)

Stadig svært? .. Så gå ind på

http://www.alcula.com/calculators/statistics/linear-regression/

Kopier det her:

68,771
120,1445
175,2161
231,2929
301,3730
358,4488
400,4983

og sæt ind på den hvide boks, og tryk på "SUBMIT DATA". Så får du svaret. (Se herunder)

Sample size: 7
Mean x (x¯): 236.14285714286
Mean y (y¯): 2929.5714285714
Intercept (a): -68.106395777606
Slope (b): 12.694340453989
Regression line equation: y=12.694340453989x-68.106395777606

 


Skriv et svar til: Regressionsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.