Matematik

Færdighed

24. april 2012 af KnudDenStore (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan renger man det her ud?

 

En løber tilbagelægger 6 km, med en gennemsnitsfart på 10 km/time.
Hvor lang tid er han om at gennemføre de 6 km?

 
Hvis han gennemførte de 6 km på 30 minutter hvad var gennemsnitshastigheden så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2012 af peter lind

Brug gennemsnitshastighed er vejlængde/tiden


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2012 af JonasKbh (Slettet)

 

Du skal først og fremmest regne i minutter. En time er 60 minutter.

Og så skal du sådan set bare dividere og gange:)


Svar #3
24. april 2012 af KnudDenStore (Slettet)

tak, men forstår ikke helt:P.. kan i ikke fortælle præcist hvordan man gør^^..
vejlængde/tiden?? så 6km/30minutter = 18 km/t?
ja, matematik er ikke lige mit bedste fag, men håber i vil hjælpe alligevel :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. april 2012 af JonasKbh (Slettet)

60 minutter divideret med 10 km = 6. Han er altså 6 minutter om at løbe 1 km. Du ved han løber 6 km. 6 gange 6 = 36. Det tager ham altså 36 minutter at løbe strækningen.


Skriv et svar til: Færdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.