Matematik

fra y=ax^2+bx+c til y=ax+b???

25. april 2012 af bareenperson (Slettet)

jeg har et spørgsmål hvor jeg skal finde skæring mellem to linjer 

y= 6,47-1666,18

y= 0,000642x^2 + 0,139248x + 12,5 

hvad gør jeg for at ændre fra y=ax^2+bx+c til y=ax+b??? 

på forhånden tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af wut123 (Slettet)

Mener du y=6,47x-1666,18? 

x-koordinaterne til skæringspunkterne findes ved at løse ligningen

   


Svar #2
25. april 2012 af bareenperson (Slettet)

ja det er det jeg mener (tastefejl)

så jeg behøver ikke ændre noget ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2012 af wut123 (Slettet)

Hvad mener du med at ændre noget?


Svar #4
25. april 2012 af bareenperson (Slettet)

altså fra y=ax^2+bx+c til y=ax+b? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Netop. og man kan jo heller ikke lave en 2. grads funktion om til en lineær funktion.

Man kan lave en 2. grads ligning om til lineær, hvis c= 0. Men det er den ikke i denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2012 af mathon

 

      

       0,000642x2 - 6,33075x + 1678,68 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2012 af wut123 (Slettet)

#4 Du kan da ikke lave et andengradspolynomium om til et førstegrads


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2012 af mathon

med mindre der egentlig tænkes på - uden at det fremgår af spørgeformuleringen

                                     f(x) = ax2 + bx + c

                                     f '(x) = 2ax + b
 

så "at differentiere" bliver udtrykt "ændrer"


Svar #9
25. april 2012 af bareenperson (Slettet)

tak for svarene :)


Skriv et svar til: fra y=ax^2+bx+c til y=ax+b???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.