Fysik

tryk-opgave

26. april 2012 af TheLeresa (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogle som vil hjælpe med denne opgave.

I de nederste luftlag af atmosfæren falder trykket med ca. 0,01 atm for hver 100 m, man stiger til vejrs. Dette gælder med nogenlunde nøjagtighed for de første 4-5 km. Ved større højder falder trykket mindre for hver 100 m´s stigning. Vi ser på en flyvemaskine, der flyver i 5 km's højde. af hensyn til passagererne sørger man for, at trykket i kabinen er ca. 1 atm.

 

a) beregn trykforskellen mellem kabinen og luften udenfor. (skal jeg ikke bare sige: 0,01 atm * 5000 m = 0,5 atm)

 

b) for at få en ide om de krav, der stilles til vinduets styrke , forestiller vi os ved vinduet anbragt vandret i en ramme ved jordoverfladen. oven på vinduet placeres et lod. hvad er loddets samlede masse, hvis dets kraft på vinduet er lig med den samlede kraft på vinduet, når flyvemaskinen flyver i 5 km's højde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af mathon

   a)                   

                                     Δp = (1 atm) - 50·(0,01 atm)  =  (1 atm) - ( 0,5 atm) = 0,5 atm


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2012 af mathon

     
                  ...du oplyser ikke vinduets areal


Svar #3
26. april 2012 af TheLeresa (Slettet)

mange tak for hjælpen :-) der står intet om vinduets areal i opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2012 af mathon

                           0,5 atm = 0,5·(101325 Pa) = 50662,5 Pa = 50662,5 N/m2 =  5,1 N/cm2
                           ækvivalerende 0,5 kg pr cm2


Svar #5
26. april 2012 af TheLeresa (Slettet)

#4 hmmm er det loddets samlede masse?


Skriv et svar til: tryk-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.