Matematik

Effektiv rente

26. april 2012 af kjqv (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis man hvert år sælger et aktivt og realiserede gevinsten og betalte skatten vil man få en formue på:

Afkast: 10 % skattesats: 40 %

0,1*(1-0,4)=0,06 

Efter to år er formuen efter skat
1,21-0,4*(1,21-1)=1,126

Det svarer til en årlig effektiv berening på ikk 0,06 men...... 0,061: 

 

Hvordan er den årlige effektive forretning beregnet til 0,061, ??? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2012 af peter lind

Du må komme med nogle flere detaljer. Et foreløbig gæt er renters rente


Svar #2
26. april 2012 af kjqv (Slettet)

Hej Peter jeg har følgende eksempel...

Antag aktie stiger 10% om året, skattesats er 50%, betales ved realisation af gevinst.

Investér 1 kr.

Salg ultimo året: afkast efter skat = 5%

Salg efter 2 år: Formue efter skat = 1,21 – 0,105= 1,105.

Effektiv rente efter skat = 5,12%?? jeg ved ikke hvordan man kommer frem til de 5,12 %

Effektiv skattesats ved 2 års holdingperiode=
(0,10-0,0512)/0,10= 0,488  (eller 48,8%).

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2012 af peter lind

Efter 2 år slger du for 1,21 kr hvilket giver en gevinst på 0,21 kr. Halvdelen betales i skat så du har tjent 0,105 så du har nu 1,105 kr. Hvis du vil have at vide hvor meget den gennemsnitlige årlige forrentning har været skal du bruge renteformlen K = K0(1+r)n  I dit regnestykke er K = 1,105  K0=1 og n = 2

NB i #0 er skatten 40% i #2 50%  Jeg har valgt de 50% fordi det er nemmere og også det normale man regner med


Svar #4
26. april 2012 af kjqv (Slettet)

Mange tak for hjælpen.. 


Skriv et svar til: Effektiv rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.