Matematik

26. april 2012 af pigen001 (Slettet)

Murstenene stables på kvadratiske paller med siden 46 cm
Stenene anbringes i syv lag, og der er 112 sten ial på sådan en palle

- Tegn en skitse, der viser, hvordan det nederste lag sten kan være anbragt på en palle.

Hvordan gør jeg?

jeg har fundet ud af
sten pr lag: 112:7 =16 sten pr. lag men ved ikke hvordan jeg skal tegne den op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tegn en skitse. Du ved bedre, end vi gør, hvordan hver sten ser ud. Find produkter af to hele tal, der giver 16 som resultat.


Svar #2
26. april 2012 af pigen001 (Slettet)

Jeg forstår det altså stadig ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så start med at formulere hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2012 af mette48 (Slettet)

Vi har ikke målene på stenene, så dette bliver lidt et gæt

16 sten i et lag kan være 2 rækker med 8 sten i hver (stenene stilles på den mindste side)

eller 4 rækker med 4 sten (jeg ved ikke om de kan være der).


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2012 af SuneChr

Der er 7 lag á  n x n sten

Vi antager, at stenene er kvadratiske. Så vi har ligningen        7·n2 = 112  ⇒  n = 4

Længden af en sten er da  46 / 4  =  11,5 cm


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg vil tro den mest realistiske er den med 2 x 8 rækker.

Vedhæftet diverse forslag, som smuk billedkunst (se fil)

Tegn lidt pænere målstok end mig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Endnu bedre:

men tjek med størrelsen.

Vedhæftet fil:Mursten_4_ever.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er en del af Opg 1 i opgavesættet FSA Maj 2007. Jeg fandt en kopi af opgavesættet her

http://www.google.com/search?hl=en&source=hp&q=%22Murstenene+stables+p%C3%A5+kvadratiske+paller+%22&gbv=2&oq=%22Murstenene+stables+p%C3%A5+kvadratiske+paller+%22&aq=f&aqi=&aql=&gs_nf=1&gs_l=hp.3...1281.2390.0.2781.3.3.0.1.0.0.235.391.0j1j1.2.0.lZxf48BUhoo

Selv om vi måske kan finde hele opgavens formulering ved at søge rundt på nettet, mener jeg dog, at det bør være opgavestillerens opgave fra begyndelsen at formulere spørgsmålet så klart og entydigt som muligt.


Svar #9
28. april 2012 af pigen001 (Slettet)

1000 tak alle samn :) 

 


Skriv et svar til: m¨

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.