Matematik

stikprøvemetode Matematik/biologi

27. april 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder og laver en Biologi/matematik opgave om stikprøvemetode hvor jeg skal bestemme en populationsstørrelse: 

Jeg har 3 bægerglas 250 mL som jeg skal fylde med 100 mL kerner

bakkens areal har jeg fået til 693 cm2
Stikprøvens areal (bægerglasenes areal): r* π ⇔ 86,5


Det jeg skal have en smule hjælp med er:

Antal kerner i stikprøven? 
Gennemsnitlig antal kerner i stikprøven? 
Antal kerner i hele populationen?
 


Svar #1
27. april 2012 af brugerjulie (Slettet)

Ups! mangler lige at tilføje at der i bægerglas 1 blev fanget 102 kerner, bægerglas 2: 135 kerner og bægerglas 3: 159 kerner


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Antal kerner i stikprøven = 102+135+159 = 396  

gennemsnit = 396/3 = 132

areal af 3 glas = 3 * 86.5 = 259.5 cm2

population = 693/259.5 * 396 = 1058

 

Virker næsten for nemt. Er det bare det du mener? Eller er vi ovre i noget statistik?

 


Svar #3
28. april 2012 af brugerjulie (Slettet)

Mange tak, skulle regne dette ud for at komme videre med opgaven :-) 
Men hvor kommer de 693 fra ?


Svar #4
28. april 2012 af brugerjulie (Slettet)

Ups min fejl, kan godt se hvor de kommer fra :-D


Skriv et svar til: stikprøvemetode Matematik/biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.