Matematik

Matematik, benævnelser

23. august 2005 af dR-Semic (Slettet)
Hey har en forholdsvis nem opgave i fysik, men kan ikke få benævnelserne til at passe! >_

Ekin = Epot
<=> 1/2mv^2 = mgh
<=> 1/2m · 8,32^2m/s = m · 9,82m/s^2 · h
<=> 34,72m/s = 9,82m/s^2 · h
<=> h = 3,54m

Jeg kan ikke få (m/s)/(m/s^2) til at give m.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2005 af Darwin (Slettet)

Det gør det heller ikke.

Du glemmer (m/s)^2 = m^2/s^2

Svar #2
23. august 2005 af dR-Semic (Slettet)

Kan ikke se hvor jeg har skrevet (m/s)^2? Hvordan skal jeg gøre for at få benævnelserne til at give afstanden i meter? Farten er i meter per sekund (m/s) og tyngdeaccelerationen er i meter per sekunder i andende (m/(s^2))

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

I beregningen af den kinetiske energi har du hastigheden i anden potens. Det giver (m^2)/(s^2). Når du dividerer, vil du få et m i overskud.

Svar #4
23. august 2005 af dR-Semic (Slettet)

Ah... så jeg får (m^2/s^2)/(m/s^2) = m Mange tak...

Skriv et svar til: Matematik, benævnelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.