Matematik

Eksamen spørgsmål

28. april 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med eksamenspørgsmål omkring potensfunktioner.

Spørgsmålet er:

bevis hvordan man finder a ud fra to kendte punkter

Jeg har prøvet at finde noget om det, men synes ikke rigtig jeg kan finde nogle hjemmesider omkring, hvordan man beviser det.

Er der nogle der kender en hjemmeside eller måske kan forklare mig det.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2012 af mathon

 

                                                  y = b·xa
hvoraf
                                                  y2 = b·x2a
                                                  y1 = b·x1a

                                                  y2/y1 = x2a/x1a

                                                  y2/y1 = (x2/x1)a

                                                  log(y2/y1) = log((x2/x1)a)

                                                  log(y2/y1) = log(x2/x1)·a


                                                  a = log(y2/y1) / log(x2/x1)


                                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2012 af SuneChr

Den generelle forskrift for en potensfunktion er

y = b·xa

Ved at indsætte de kendte størrelser fås to ligninger

(1)  y1 = b·x1a

(2)  y2 = b·x2a

Dividér (2) med (1)         y2 / y1  =  x2a / x1a  =  (x2 / x1)a  ⇔  a = log (y2 / y1) / log (x2 / x1)


Svar #3
28. april 2012 af lotte14 (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Eksamen spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.