Matematik

integralregning

23. august 2005 af Georgia (Slettet)
Sidder lige og tåger lidt over et par opgaver, og kan simpelthen ikke se hvordan de skal løses.... Så det vil være vild dejligt med lidt hjælp :)

1)
s((x^2+9)/(½x))dx

2)
s((x^2)/(kvar(3x+2))dx

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2005 af Duffy

1)

S((x^2+9)/(½x))dx =


S( x^2/(½x) + 9/(½x) )dx =


S( x^2/(½x) )dx + S( 9/(½x) )dx =


S( 2x )dx + S( 18/x )dx =


x^2 + 18*ln(x) + k




Duffy

Svar #2
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

var det så nemt... Typisk... skulle bare have ideen ;) ... kan du også hjælpe med nr. 2

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2005 af Duffy

I den næste får du bare resultatet at gå efter som en slags "hjælp"


2)

2/135*(3*x+2)^(5/2)-8/81*(3*x+2)^(3/2)+8/27*(3*x+2)^(1/2) + k



Duffy

Svar #4
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

skal man omskrive den på en eller anden mærkelig måde...

Svar #5
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

Lige et spørgsmål mere: Jeg skal bruge integration ved substitution, ik??? og skal jeg have t som t=x^2 eller t=kvar(3x+2)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2005 af Duffy

Prøv med t=3x+2


Duffy

Svar #7
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

er ikke så "øvet" så skal også (hehe, har mange spørgsmål) lige høre om man skal have kvardratroden med i t=...??? Eller hvornår skal den proppes ind...

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2005 af Duffy

Hvis t=3x+2

hvad er differentialet så?


Duffy

Svar #9
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

dx=1/3 dt

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2005 af Duffy

Jah, præcis!

Prøv så at lave substitutionen.


Duffy

Svar #11
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

nå, 1000 tak for hjælpen, men tror vidst ikke min hjerne kan klare mere iaften, så opgaven må vidst lige vente lidt..

Svar #12
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

Prøver lige alligevel...

S(x^2/(kvar(t))*1/3*dt

Svar #13
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

er det hel forkert???

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. august 2005 af Duffy

Der står stadig x^2 , det skal jo udskiftes (substitueres) med et udtryk for t.


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. august 2005 af Duffy

Altså

hvis t=3x+2 , hvad er så x^2 udtrykt ved t?


Duffy

Svar #16
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

hmm....!? Det er så her det går galt... Forstår nemlig ikke det næste der skal ske

Brugbart svar (0)

Svar #17
23. august 2005 af Duffy

Well, opgaven er heller ikke helt nem!

Ok her kommer det:

t=3x+2 => x = 1/3*t-2/3



x^2 = (1/3*t-2/3)^2 = ...vil du selv køre videre?



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. august 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Altså, hvis t = 3x+2, så har du jo x = (t-2)/3, og det kvadrerer du så:

x^2 = (t^2-4t+4)/9.

Brugbart svar (0)

Svar #19
23. august 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Sorry, jeg har for langsom!

Svar #20
23. august 2005 af Georgia (Slettet)

hvis du har tid må du MEGET gerne lige regne færdig... Så kan det nemlig være jeg ENDELIG forstår det ;)


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.