Matematik

annuitet

29. april 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et lån til 100.000 kr og med en rente på 5 % p.a. skal tilbage betales på 10 år.

Hvad er den månedlig ydelse?

y = 100.000*0,05/1-(1+0,05)^-120 = 5014,3

Det kan ikke passe.........

 

hvad gør jeg forkert???


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af mathon

 

                y = (G/r) / (1 - (1+r)-n)

                y = (105/0,00407) / (1 - 1,00407 -120)


Svar #2
29. april 2012 af JTPUK (Slettet)

hvor kommer 0,00407 fra???


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2012 af mathon

 

              1 + rmåned = 1,051/12

               rmåned = 1,051/12  -  1


Svar #4
29. april 2012 af JTPUK (Slettet)

og det giver så 1060,66???


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2012 af mathon

rettelse til #1

 

                y = (G•r) / (1 - (1+r)-n)

                y = (105•0,00407) / (1 - 1,00407 -120)  = 1054,99


Svar #6
29. april 2012 af JTPUK (Slettet)

Men når jeg bruger annuitets tabler siger havldelen at det giver 5014,37 kr?

og når det er annuitetslån så skal jeg da bruge formlen A0*r/1-(1+r)-n


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

# 6

Du skal regne A0*r/ (1-(1+r)-n). Bemærk parentesen.

Da formlen bruger måneder, omregner man (som vist) først 5% årlig rente til månedlig.

(1+r)12 = 1.05  ...ligningen løses til  r =0.00407


Skriv et svar til: annuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.