Matematik

effektiv rente

29. april 2012 af JTPUK (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad er effektiv rente??

Kan jeg bruge ordet i dette fx: Ulla sætter 15.000 kr. ind på en låst opsparingskonto i 12 år. Da det er en låst konto kan Ulla få en ret høj rent på 6 % p.a


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af peter lind

Effektiv rente er noget man taler om i forbindelse med obligationer. En obligation har en pålydende værdi og fast rente. Ved køb eller salg af obligationer betaler eller får man et lavere beløb end det pålydende. Den effektive rente er så den rente man får i forhold til hvad man har betalt for obligationen og altså ikke af den pålydende værdi.

Den sidste. Det er vel ikke direkte forkert at kalde det effektiv rente men normalt vil man blot kalde det rente.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Effektiv rente betyder omregning til procent pr. år.

hvis du betaler 2,5 % rente pr. måned, så er den effektive rente

Effektiv rente = (1+r)n -1  = 1,02512 - 1   =  0.345 = 34,5 % pr. år.   

Altså mere end blot 2,5 * 12, grundet renters rente.


Skriv et svar til: effektiv rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.