Matematik

N perioder skal findes?

29. april 2012 af kjqv (Slettet)

hvordan findes n, neutraliteten evt. ved hjælp af excel eller computeren ? 

1,085^n=0,72*1,1^n+0,28

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af SuneChr

Hvis eksponenten på højre side hedder (n + 0,28) kan du, ved hjælp af simpel logaritmeberegning se,

om du skulle få resultatet

n  =  (0,28·log 1,1 + log 0,72) / (log 1,085 - log 1,1)

 


Svar #2
29. april 2012 af kjqv (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) 

 

De 0,28 stå på højre side som = + 0,28 altså de står alene :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så ligningen er altså

1,085n = 0,72·1,1n + 0,28

Den kan kun løses ved at benytte et CAS værktøj.


Svar #4
29. april 2012 af kjqv (Slettet)

Oka er det noget man kan downloade ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

den kan teoretisk også løses ved at afprøve forskellige værdier for n

 

Men hvorfor ikke hente et godt cas værktøj, f.eks. ti89 fra deres egen hjemmeside:

http://education.ti.com/calculators/downloads/DANMARK/Software/Download/en/156/6308/os.89u

http://www.ticalc.org/pub/win/vti.zip

Begge skal ligge i samme folder.

tænd emulatoren og skriv:      solve(1.085^n=0.72*1.1^n+0.28,n)      og tryk enter.

vigtigt at det skrives nøjagtigt som her, dvs. med . som decimalkomma.


Skriv et svar til: N perioder skal findes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.