Matematik

partikulære løsning

29. april 2012 af Jasada (Slettet) - Niveau: A-niveau

dy/dx= 2+ 4y

Betsem den partikulære løsning til differentialigningen hvis graf indeholder punktet (0,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kunne integrere den. eller gætte på at løsningen er en konstant + en eksponentialfunktion:

y = c1+c2exp(4x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2012 af NejTilSvampe

vha. separation af de variable.

dy/dx = 2 + 4y 

          = 2(1+2y)

∫ 1/(1+2y) dy = ∫ 2 dx +C


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2012 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

bagefter finder du værdien af C ved at indsætte punktet i resultatligningen.


Svar #5
02. maj 2012 af Jasada (Slettet)

Hej guttere jeg har virkelig brug for jeres hjælp:

 

dy/dx+5y=ae^-x

Vi får opgivet at f(x)=4e^-x

vi skal beregne konstanten.

Hvilke af følgende differentialligninger skal jeg jeg bruge:

 

y'=h(x)

y'=k*y

y'= b-ay

y'=y(b-ay)

y'=ay(M-y)

eller

y'+a(x)y=b(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis der menes, at f(x) = 4·e-x er en løsning til differentialligningen, skal man blot indsætte f(x) i stedet for y i differentialligningen og afpasse konstanten a, således at differentialligningen er opfyldt.


Skriv et svar til: partikulære løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.