Matematik

hjææælp

29. april 2012 af ChristinaLKnudsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er meget i tvivl om hvordan man udregner  f.eks. (+7) • (-6)???
 

 

håber i vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af NejTilSvampe

(7)*(-6) = -(7*6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2012 af ioxer (Slettet)

du har -6. Dette har du 7 gange. Altså

-6 -6 -6 -6 -6 -6 -6

= -42

 

du kan også vende den om og gange tallene sammen først for derefter at kigge på fortegnene

Altså:

6 * 7 = 42

minus gange plus = minus

altså bliver det til:

-42

 

note:

minus * minus = plus

plus * minus = minus

minus * plus = minus

plus * plus = plus


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

+*+=+     

-*-=+

+*-=-

-*+=-

Så hvis spørgsmålet er: (+7)*(-6)= så er svaret ...

 

 


Svar #4
29. april 2012 af ChristinaLKnudsen (Slettet)

Mange tak :)

 

kan i også svare mig på denne?

(42) : (-7)??


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2012 af NejTilSvampe

#4 - 

(42) : (-7) = - (42 : 7)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2012 af SuneChr

Vi har

      a / b  =  (- a) / (- b)

(- a) / b   =  a / (- b)  =  - (a / b)

 


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.