Matematik

Forskellige matematik opgaver

30. april 2012 af studinen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg prøver lige at oprette denne tråd igen, da de sidste svar jeg fik var meget usikre.
Er der nogen, der kan/vil hjælpe med et par opgave (de er vedhæftet)

1) I opgave 3 er jeg i tvivl om det skal være en eksponentiel eller lineær funktion?

2) I den første opgave 5 kan jeg ikke finde ud af hvordan man forklarer grafen A og C i forhold til funktionerne?

3) I den anden opgave 5 har jeg samme problem som i den første opgave 5.

4) I den første opgave 6 er jeg i tvivl om, hvordan man giver en geometrisk fortolkning?

5) I opgave 4 er jeg lidt i tvivl om hvordan jeg skal bestemme arealet. Er højden 6 og grundlinjen 8 eller hvordan?

6) I den tredje opgave 5 har jeg ingen idé om hvordan man løser et ligningssystem?

7) I den anden opgave 6 er jeg også helt på bar bund.

Er der nogen der vil hjælpe, så vil jeg sætte rigtig meget pris på det. På forhånd tak! Skriv gerne 1)-7) så jeg ved hvilken du besvarer.

 

:)

Vedhæftet fil: Matematik opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2012 af YesMe (Slettet)


Svar #2
30. april 2012 af studinen2012 (Slettet)

Som jeg skrev i det øverste indlæg ville jeg lave et nyt, da svarene i det forrige var for usikre, så medmindre du kan/vil hjælpe, sså bare smut :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2012 af mette48 (Slettet)

Opgave 3) Det er en liniær funktion

Opg 5)
C er aftagende når x er stigende dette betyder at a<1
Sæt x=0 i A og B, så får du skæring med y-aksen

opg 5 se ovenstående

opg 6 integralet er et udtryk for arealet under grafen

opg 4
den ene katede er 8, den anden kan beregnes med pythagoras, da hypotenusen er 10. Derefter kan arealet beregnes

pog 5 træk den øverste ligning fra den nederse og isoler x i den nye ligning

opg 6
V=h*b*l  indsætter de kendte størrelser
32=h*x*x          deler med x*x på begge sider af =, så h kommer til at stå alene


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2012 af YesMe (Slettet)

#2

OK!

1) Hemmeligt

2) Når a>0 er grafen stigende. Når a<0 er grafen aftagende. Når ens funktion, fx f(0) = b, er det en skæringspunkt på y-aksen.

3) Ditto

4) At du finder arealet af trekanten OBC. Du finder arealet af trekanten OAC.

5)


Svar #5
01. maj 2012 af studinen2012 (Slettet)

6) Det er mere det med at bestemme den værdi af x som gør arealet af kassen mindst muligt.

Jeg har indtil videre at

O=overfadearealet

O=x2 + 128

Men hvordan kommer jeg videre herfra?

Er det noget med, at man skal finde O'(x)=0? Men det giver 0, og det giver jo ikke nogen mening, da x ikke kan være 0.

Hjælp!!?? :)


Svar #6
01. maj 2012 af studinen2012 (Slettet)

Er der nogen der lige kan hjælpe med den sidste del i 6)

Det er den del hvor man skal finde arealet, hvor x er mindt muligt. Jeg er nået frem til at O'(x)=2x men ved ikke hvordan jeg kommer videre.

 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2012 af YesMe (Slettet)

O'(x) = 0 ⇒ x = ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det samlede overfladeareal er

O = x2 + 4xh

Kassens rumfang er

V = x2h = 32 ,

hvoraf man isolerer h til

h = 32/x2 ,

der indsættes i udtrykket for O til

O(x) = x2 + 128/x .

Her skal man løse ligningen O'(x) = 0 for at finde den værdi af x, der gør overfladearealet mindst mulig. Dit udtryk for O(x) er ikke korrekt, hvorfor dit udtryk for O'(x) heller ikke er korrekt.


Svar #9
02. maj 2012 af studinen2012 (Slettet)

Men hvorfor er det ikke x^2+128/x^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvorfor er hvad ikke dette ? Det er vist i #8, at O(x) = x2 + 128/x . Det skal så differentieres korrekt.


Svar #11
02. maj 2012 af studinen2012 (Slettet)

Okay tak :) Kan du forklare hvordan man løser den lig 0 uden hjælpemidler? Jeg har nemlig prøvet adskillige gange men kan ikke komme frem til 4, som lommeregneren gør.


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Se svaret i den anden tråd, hvor du ogs9 sprger om dette. Man har

O(x) = x2 + 128/x , hvoraf O'(x) = 2x - 128/x2 , så ligningen

O'(x) = 0 bliver til

2x - 128/x2 = 0 eller

x3 = 64 = 43


Svar #13
02. maj 2012 af studinen2012 (Slettet)

Men hvordan når du frem til x3 og 64? Det er jo det jeg ikke kan finde ud af. :)


Svar #14
02. maj 2012 af studinen2012 (Slettet)

Hvis du kan forklare sådan trin for trin hvad du gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man ganger ligningen

2x - 128/x2 = 0

med x2 på hver side (forudsat x ≠ 0), og får

2x3 - 128 = 0 , og isolerer x3 :

x3 = 128/2 = 64


Svar #16
03. maj 2012 af studinen2012 (Slettet)

Er 64 så den mindste værdi x kan tage?


Svar #17
03. maj 2012 af studinen2012 (Slettet)

Eller skal jeg først tage kubikroden af 64 og så er x=4?


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Når man skal løse ligningen x3 = 64 skal man finde det tal, hvis 3.-potens er lig med 64, og det er jo kubikroden af 64, som anført i #12.


Skriv et svar til: Forskellige matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.