Matematik

Haster - matopgaver

01. maj 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej alle.   Har nogle opgaver for til imorgen, men der er nogle jeg slet ikke kan finde ud af, har prøvet alt. Håber virkelig i vil hjælpe. Da det vil være en mega stor hjælp. Nogle af dem er dog repetition, men det er noget jeg aldrig rigtig har fået styr på. På forhånd tusind tak :)   712:   I firkant ABCD er A(6,-2), Vektor AB = vektor V, Vektor BC = Vektor V og vektor CD ? vektor V-2v, hvor v = (3,3)   1. Bestem koordinaterne til B, C og D. 2. Find en ligning for den linje m, der går gennem A og B. 3. Bestem afstanden fra m til D. 4. Beregn vinkel C.       714:  en cirkel har ligningen (x+4)^2 + (y-2)^2 = 25. Punktet Q har x-koordinaten - 5/2. Bestem en ligning for cirkeltangen i Q.    717: Beregn afstanden fra punktet P (7,3) til linjen m: y= - 1/2x-2. Angiv derefter en ligning for den cirkel, der har P som centrum og m som tangent.      Vis, at linjen med ligningen 3x-4y=12 tangerer cirklen med ligningen x^2+y^2+6x-2y-15=0, og bestem røringspunktets koordinater.    721: Cirklen med centrum i (2,4) og radius 6 skærer x-aksen  og y-aksen i to punkter hver. Bestem en ligning for tangenterne i de to skæringspunkter med akserne, der har positiv x- eller y-koordinat.    722: En cirkel har centrum i (4,-1)  og radius 7. Linjen m går gennem (5,8) og (15,-2). Afgør, om linjen er tangent til cirklen. Hvis ja, skal du bestemme røringspunktets koordinater, hvis nej, skal de bestemme koordinaterne til de eventuelt to skæringspunkter med cirklen.    724: Vis, at cirklen med ligningen x^2+6x+y^2-2y=15 er indskreven i trekanten med vinkelspidserne A (-2,8), B (-18,-4) og C (7,-4), dvs. cirklen tangerer trekantens sider.    726: Cirklen c1 har centrum i (11,5) og radius 5, cirklen c2 har centrum i (5,1) og radius 3. Tangentil til c1 i (7,8) skærer c2 i to punkter. Bestem disse to punkters koordinater.    727: Bestem skæringspunkterne mellem linjen m med ligningen 5x-14y+33=0 og cirklen med centrum i (3,2) og radius 4. Bestem endvidere afstanden fra cirklens centrum til linjen samt afstanden mellem de to skæringspunkter.    732: Bestem arealet af det parallelogram, der udspændes af vektor a og b, når det oplyses at vektor a= (3,7), a* ^b = vektor a * vektor b, og længden af b = √29.    ^b betyder hat-vektoren.    734: Bestem tallet k således, at arealet af det parallelogram, der udspændes af vektorerne a = ( 7, k-4) og b = (-1, k), er 20.    736: Lad A (4,5), B ( 2,-1) og C (-4,3). Bestem    1. projektionen af AB og BC.  2. fodpunktet af højden fra A på BC. 3. længden af højden fra A. 4. Arealet af treakant ABC ved hjælp af formlen T = 1/2 hg 5. Arealet af treakant ABC ved hjælp af determinantmetoden.  6 .Vinklerne i trekant ABC.     

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om 11 opgaver med flere underspørgsmål, af hvilke du har lavet absolut ingenting? Forklar, hvad du har selv har lavet og stil så konkrete spørgsmål, hvor du har problemer med at komme videre.


Svar #2
01. maj 2012 af Star04 (Slettet)

Opg. 712. Kan du hjælpe med den? Den forstår jeg nada af. 

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

712

1. Man finder så OB = OA + AB , OC = OB + BC , og OD = OC + CD . Jeg tvivler dog på, at du har formuleret opgaven korrekt.

2. Benyt, at vektoren AB er en retningsvektor for linien.

4. Vinkel C beregnes som vinklen mellem vektorerne CB og CD .


Svar #4
01. maj 2012 af Star04 (Slettet)

#3

Tak, men du kan se opgaven i den vedhæftede bog på s. 87. 

Vedhæftet fil:matA1opgaver.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal være forsigtig med at publicere kopibeskyttet materiale på internettet, til hvilket du ikke har ophavsretten.

Der står så, at punktet A har koordinaterne (6,-2), at AB = v , BC = v^, og CD = v^ -2v , hvor v = (3,3) , og v^ betegner tværvektoren til v .

Benyt vinkene i #3. Beregn koordinaterne for tværvektoren v^ og indsæt i udtrykkene i #3. Punktet O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Svar #6
01. maj 2012 af Star04 (Slettet)

#5 Hvordan finder jeg punktet O? Og jeg fortsår ikke hvordan man finder ^v når man ikke har de andre koordinater     

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Som nævnt i #5 er O koordinatsystemets begyndelsespunkt. Det har koordinaterne O(0,0) . Man benytter, at stedvektoren til et punkt har samme koordinater som punktet selv.


Svar #8
01. maj 2012 af Star04 (Slettet)

#7

Ok, ^v er ( -3, 3) ikk? og hvordan skal jeg finde AB? Jeg har jo kun koordinaternes punkter og ikke vektorpunkter? 


Brugbart svar (2)

Svar #9
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo oplyst, at AB = v , så AB = v = (3,3) .

"koordinaternes punkter" og "vektorpunkter" giver ikke meget mening.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. maj 2012 af klimasven (Slettet)

#5. Pas meget på med denne kopi! Chuck Norris har copyright og husk: "Once a grizzly bear threatened to eat Chuck Norris. Chuck showed the bear his fist and the bear proceeded to eat himself, because it would be the less painful way to die."


Skriv et svar til: Haster - matopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.