Matematik

normalfordeling og Excel?

01. maj 2012 af drdeer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens! - Sidder der monstro nogle hajer til Excel herinde?

- Jeg sidder med nogle regnestykker, som jeg ikke kan komme videre med, før jeg har fået styr på hvorvidt det bør sættes i TRUE eller FALSE.

 

- P.t Sidder jeg med P(X>2) X~N(1,3)

-- I excel har jeg to udgaver, jeg ved dog ikke hvilken udgave, som er den korrekte.

#1 "=normaldist;2;1;3;TRUE' " = 0,63055866

#2 "=normaldist;2;1;3;'FALSE'"=  0,125794409

 

Det er sikkert barnemad og folk vil garanteret rulle med øjnene. Men jeg har svært ved at se logikken i hvornår man anvender FALSE eller TRUE.

 

Håber der sidder en engel derude, der kan give mig en smule vished :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg ved ikke hvad false står for, men det er true som er den rigtige, true(!)

normal distribution finder sandsynligheden for at x er UNDER 2.

P(x>2) er derfor = 1 - 0.6306 = 0.3694 = 36.94 %

NB: I dit eksempel har du brugt middel=1 og spredning=3. 


Skriv et svar til: normalfordeling og Excel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.