Matematik

Trekant bestemmelse

01. maj 2012 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Ville lige høre om der var en der gider at kigge den her ene opgave igennem? Tror nemlig at jeg har udregnet trekant som funktion af x forkert

Vedhæftet fil: Hjælp til matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det ser rigtigt ud.


Svar #2
01. maj 2012 af Alfredjns (Slettet)

#1


Det jeg bare ikke forstår er hvordan det kan være at mit CAS-værktøj siger at hvis man tager 1/2*x*(-x^2+4x), så kan det ikke reduceres mere?

Hvis jeg fx udregner 1/2*x*f(x) dukker 1/2*x*(-x^2+4x), og den siger at den ikke kan reduceres mere?


Svar #3
01. maj 2012 af Alfredjns (Slettet)

Her er billedet

 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad dit CAS-værktøj siger eller gør. Man har

A = (1/2)·x·(-x2 + 4x) = x2·(2 - x/2) = -(1/2)·x3 + 2x2 .

Hvilket af udtrykkene, man vælger, afhænger af, hvad det skal benyttes til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det gør ti-xx også. Den har dog en funktion der hedder Expand. Måske også din har noget lign.


Svar #6
01. maj 2012 af Alfredjns (Slettet)

Super prøvede expand og nu virker det!

Mange tak begge to!


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

A(1) = ½ * h * g = ½ * 3 * 1 = 1,5

A(x) = ½ * f(x) * x = ½ * x * (-x^2 + 4x) =

½ * x^2 * (4-x)
-----------------------------------------
A'(x) = ½ * (2x*(4-x) + x^2*(-1)) = ½ * (8x - 3x^2)

A'(x) = 0 dvs. 8x - 3x^2 = x * (8-3x) = 0

x = (0 og) 8/3  ;-)


Skriv et svar til: Trekant bestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.