Fysik

Brydning

01. maj 2012 af detgamlegrækenland (Slettet)

Hej hvis jeg skal isolere b i denne formel, hvordan gør jeg det?

Sin(i)/sin(b)/n2/n1

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er et udtryk. Der er ikke nogen formel, så der er ikke noget at isolere. Prøv at skrive det korrekt op.

Snells lov:

ni·sin(i) = nb·sin(b) ⇒ sin(b) = (ni / nb) · sin(i)


Svar #2
01. maj 2012 af detgamlegrækenland (Slettet)

ville det så være korret, hvis jeg isolerede b i mit udtryk til:

sin(b) = sin(i)/n2/n1

eller

sin(b)=sin(i)/n1/n2


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ingen af dem er korrekt som skrevet. Det kræver parenteser, når der skal divideres med en brøk. Se udtrykket i #1. Hvis n1 hører til indfaldssiden og n2 til brydningssiden, kan udtrykket så oversættes med ni = n1 og nb = n2 .


Skriv et svar til: Brydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.