Matematik

Hjælp til normalfordeling

02. maj 2012 af Deether (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fået denne opgave:

"Vægten målt i g af en bestemt type æbler, X, er normalfordelt. En producent inddeler æblerne i 3 kategorier:
A vægten er over 130 g
B vægten er mellem 95 g og 130 g
C vægten er under 95 g
A-æblerne udgør 25,2 % og C-æblerne 30,9 % af alle producerede æbler."

Jeg har ingen idé om hvordan jeg normalfordeler dette, og om hvordan jeg finder middelværdien og standardafvigelsen.

Hvis nogle kunne forklare mig hvordan man gør det ,eller hjælpe mig igennem det ville det være super.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af peter lind

Du normalfordeler det ikke. Enten er vægten normalfordelt eller også er den det ikke.

Jeg gætter på at du skal finde middelværdi m og spredning s for normalfordelingen.

Hvis den stokastiske normalfordelte variabel X har middelværien m og spredningen s er den stokastiske variabel Y =(X-m)/s normalfordelt med middelværdi 0 og spredning 1.

Find y1 så P(Y> y1) = 0,252  og y2 P(Y < y2) =  0,309 ved at slå op i et CAS værktøj eller lignende. Der gælder så

(130-m)/s = y1 En tilsvarende ligning gælder for y2

Det giver 2 ligninger til bestemmelse af m og s


Skriv et svar til: Hjælp til normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.