Matematik

stumpvinklet trekant

02. maj 2012 af Huskumsnusk (Slettet)

Hej folkens, ved godt klokken er ved at være mange, men håber der er nogle venlige mennesker der kan hjælpe mig lidt!:

I trekant ABS er A=25 grader, a=4, b=7 og det oplyses at B er stump.

a) bestem længden af siden c samt vinklerne B og V

b) Bestem arealet af trekanten

 


Svar #1
02. maj 2012 af Huskumsnusk (Slettet)

I trekant ABC*


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2012 af Jiji87 (Slettet)

Cosinusrelation og sinusrelation


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har vinklen V med den trekant at gøre ? Prøv at formulere opgaven lidt mere omhyggeligt.

Menes der vinkel C, hvor der står vinkel V?

Bestem vinkel B ved hjælp af sinusrelationerne, og benyt den stumpe løsning. Beregn vinkel C af vinkelsummen. Beregn siden c ved hjælp af sinusrelationerne.

Benyt en af standardformlerne for trekantens areal

T = (1/2)bc·sin(A) = (1/2)ab·sin(C) = (1/2)ac·sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2012 af mathon

      sin(180º-Bspids) = sin(Bspids) = b·sin(A) / a = 7·sin(25º) / 4

      Bspids = sin-1(7·sin(25º) / 4)

      Bstump = 180º - Bspids

 

 


Svar #5
02. maj 2012 af Huskumsnusk (Slettet)

Ups, my bad.. Der skal stå vinkel C ja, og kan ikke rigtigt formulere opgaven mere præcist, da det er sådan den står beskrevet af min lære :)


Skriv et svar til: stumpvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.